Missie

Energie op het economisch hart van twente

door middel van de fun van samen bedrijven bouwen

Ons werk

regina foto FB

Waarom ?

Omdat het fijn is om er toe te doen in je eigen woon- en werkomgeving en te zien dat we er met zijn allen beter van worden als Twente een nog aantrekkelijker regio wordt. En omdat met jonge ondernemers samenwerken FUN is!

martin nieuwmeijer

Werken aan 3 hoofddoelen


Groei ondernemingen in aantal + kwaliteit

 

Talentgroep Twente BV is een organisatie die investeert in bedrijven die geen opvolging hebben, matig draaien of om een andere reden nieuw ondernemerschap kunnen en willen gebruiken. Talentgroep Twente wil deze door middel van de talenten en energie van jonge ondernemers tot bloei brengen (geen start-ups).

 

Deze bedrijven bevinden zich in of gaan naar Twente om in Twente een conglomeraat van elkaar versterkende ondernemingen te bouwen.

 

Het doel is dat de verschillende jonge ondernemers van en met elkaar leren en dat hierdoor het leerproces versnelt en zo de succesfactor vergroot.


Ondernemerschap opsporen en stimuleren

 

Verkiezing: Talenting Twente kiest net als ‘Dragon’s Den’ twee keer per jaar een Twentse 'jonge ondernemer' als winnaar.

 

Deze ondernemer ontvangt als prijs een substantieel aandelenpercentage  in de door hem/haar te leiden onderneming. Hij/zij commit zich op een paar voorwaarden: het bedrijf blijft in Twente gesitueerd, hij/zij doet mee in de gezamenlijke leermomenten en hij/zij zal er alles aan doen om inclusief te ondernemen.

 

Deze ondernemer gaat het bedrijf leiden als directeur/aandeelhouder en laat deze groeien en bloeien.

 

Technisch inhoudelijke coaching  en coaching op persoonlijke ontwikkeling door Talentgroep Twente. Gezamenlijk wordt ontwikkeld:  eens per maand worden er bijvoorbeeld sprekers uitgenodigd of vindt op andere wijze kennisdeling of training plaats.


Duurzame werkgelegenheid creëren

 

 

Technologie hoeft niet per se alleen maar technologische banen op te leveren. Ondernemers die meedoen committen zich vooraf om zoveel mogelijk mee te werken aan duurzame werkgelegenheid en inclusief ondernemen. Juist ook meer eenvoudige banen en taken worden gecreëerd. Hierdoor ontstaan kansen voor werknemers met meer afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Als inclusieve werkgever zorg je dat je zichtbaar het werk organiseert en de inrichting van je organisatie aanpast en maximaal gebruik maakt van de mogelijkheden tbv je personeel en het potentieel op de Twentse arbeidsmarkt.

Schermafbeelding 2017-02-13 om 20.47.02
twentsros
hightech campus

“When you are trying to do something very innovative and revolutionary, you must also open yourself to a lot of questions.”
― Sharad Vivek Sagar.