Ons werk: bedrijven en ondernemers in Twente samenbrengen

Onze bedrijven

Water4All

 

Wij creëren drinkwater.

Wij bieden verschillende mobiele oplossingen aan die het milieuvriendelijk en economisch mogelijk maken om oppervlaktewater te zuiveren naar drinkwater. Dit kan door gebruik te maken van hightech duurzame technologie uit Twente. Hierin werken we wereldwijd samen met partners op verschillende continenten.

 

Reldair

 

Wij creëren mist.


Wij weten water als geen ander een rol te geven in die omgevingen waar groei, welzijn en resultaat belangrijk zijn. Water is voor ons een bron van mogelijkheden en we kunnen niet wachten om die met de wereld te delen.

Door onze natuurwetenschappelijke kennis te verbinden met onze kennis van de praktijk komen wij tot innovaties en oplossingen die optimale groei, welzijn en resultaat opleveren. Wij bouwen bruggen, denken door, denken anders en kijken altijd of het nóg beter kan.

Ondernemen leer je niet op school. Daarom creëren wij een omgeving waarin dit samen met anderen geleerd kan worden. Fouten maken moet!

Visie
Techniek is een middel om in alle sectoren goeie dingen te doen en mooie banen te creëren. Ook banen die geen hightech opleiding vereisen.

'Onze roots liggen in Twente, maar ons speelveld is de wereld!'

'Sociaal ondernemen is niet soft'

Sociaal Ondenemerschap?


'Sociale ondernemers mobiliseren de bestaande passieve vermogens in die gemeenschappen om nieuwe ideeën en maatschappelijke voorzieningen te realiseren die voldoen aan de wensen en verlangens van de burgers zelf'.

 

Benneworth, Paul, and Willem-Jan Velderman. "Sociaal ondernemerschap in Twente." (2016).

Ondernemersinstinct?


In Nederland hechten we veel belang aan een gedegen opleiding en dat is in veel gevallen ook terecht. Maar voor een ondernemer is een goede opleiding geen absolute voorwaarde om te slagen. Ondernemersinstinct is dat wel.

 

Onder ondernemersinstinct verstaan we het talent om de juiste weg als ondernemer te blijven kiezen. Wat die juiste weg is, is vaak subjectief. Als ondernemer moet je jezelf durven zijn, met al je goede en minder goede eigenschappen en van daaruit je eigen koers blijven varen. Alleen dan kun je slagen als ondernemer, want ondernemen is ook je goed voelen bij wat je doet en aanbiedt. Als je dat doet, vallen je ook de bijpassende kansen op die de wereld je biedt.

Ondernemersinstinct is om die reden een kenmerk van een succesvol ondernemer, maar kan niet op zichzelf staan. Het is het zevende, aanvullende kenmerk in deze opsomming, die samen met de andere kenmerken maakt of je jezelf geslaagd voelt als ondernemer of niet.(www.daretoo.nl)